Sådan sikrer du jeres webshop/­hjemmeside

Kan man købe og betale noget via din hjemmeside? Tag ansvaret for dine kunders oplysninger seriøst.

Internethandlende er særligt udsatte

Hvis du sælger noget via internettet, er din hjemmeside eller webshop særligt interessant for IT-kriminelle. I så fald sker der jo (forhåbentlig) mange betalinger på den – og mange, der potentielt kan snydes med kommunikation om betaling. Tag dit ansvar som handlende på nettet seriøst: Beskyt både dine og dine kunders oplysninger.

Få hjælp til opgaven. Er du i opstartsfasen, så køb et system, der passer til dine behov.

Hvilken webshop- eller betalingsløsning du skal vælge, kan vi ikke rådgive om – der er mange seriøse løsninger på markedet.

Når du vil modtage betalinger direkte, stiller det meget strenge krav til din sikkerhed. Leverandøren af din webshopløsning skal have fuldstændig styr på de internationale regler forbundet med at modtage betaling via betalingskort.

Se mere hos PCI Security Standards

Jo mindre mængder data, du har liggende, jo mindre er der for hackere at stjæle. Den enkleste måde at beskytte dine kunder på er at undgå at modtage data om kundernes betalingskort, men kun deres penge. Det gøres ved at benytte en online betalingsudbyder, der står for transaktionen og sikkerheden i den.

Sørg for professionel assistance til at bygge en sikker database. Kundeprofiler med navne, e-mailadresser og evt. postadresser er yderst interessante for hackere. Især sammen med brugernavne og adgangskoder, som webshop-kunder er tilbøjelige til at genbruge forskellige steder.

De fleste etablerede e-handelssystemer har indbygget et godt sikkerhedsniveau. Du skal bare sørge for at holde dit system opdateret.

Dette er et godt argument for at finde et system, der passer til formålet fra starten, så du kan bruge leverandørens opdateringer umiddelbart.

Hvis I derimod får specialudviklet features i dit system i implementeringen, vil de skulle testes og justeres specielt af udviklere, hver gang der kommer en sikkerhedsopdatering til systemet. Så bliver det pludselig en større udgift, når der kommer en sikkerhedsopdatering.