Sådan spotter du falske e-mails og SMS’er

Mange cyberangreb begynder med et klik i en falsk e-mail eller SMS. Se, hvad du skal være opmærksom på.

Medarbejderne er hackernes primære mål

PwC’s Cybercrime Survey undersøger hvert år niveauet for cyber- og informationssikkerhed i erhvervslivet.
 

Ansattes ubevidste handlinger udgør den største cybertrussel

I PwC's Cybercrime Survey 2019 konkluderes det, at det er de ansattes ubevidste handlinger, der udgør den største cybertrussel mod virksomhederne med hele 71%. Dernæst vurderes organiseret kriminalitet på 63% og angreb fra hacktivister på 41% at udgøre de største trusler i forhold til virksomheders cybersikkerhed.
 

Stigning i angreb i 2019

Undersøgelsen viser også, at 51% af respondenterne angiver, at de har været udsat for én eller flere sikkerhedshændelser i løbet af 2019. Dette er en stigning på 7 %-point i forhold til 2018, hvor tallet lå på 44%.

De mange cyberangreb stiller store krav til medarbejderne, der hele tiden skal være opmærksomme på, om mails eller SMS´er er ægte eller falske.


Ét klik kan koste dyrt

Ét uforsigtigt klik kan betyde helt eller delvis nedlukning af en virksomhed i en periode eller endda permanent, da tabene i gennemsnit løber op i 900.000 kr. ved et cyberangreb.

Jo større eller mere profileret din virksomhed er, desto større er risikoen for, at hackere målretter og tilpasser deres beskeder professionelt. Derfor kan det være næsten umuligt at se, om en besked er autentisk eller ej.

De mindre målrettede angreb har dog ofte særlige karaktertræk, man kan lære at være på vagt overfor.  


Læs mere

Læs mere om Topdanmark cyberforsikring eller PwC's 2019 survey.

Læs mere om cyberforsikring 

Se PwC’s Cybercrime Survey 2019

 

 

 

Det skal du være opmærksom på