Sådan fungerer vores bestyrelses­ansvars­forsikring

Som bestyrelsesmedlem hæfter du med din personlige formue, hvis du bliver erstatningsansvarlig over for banker og andre kreditorer – også selvom din bestyrelsespost er ulønnet. Med en bestyrelsesansvarsforsikring er du som bestyrelsesmedlem dækket, hvis du bliver pålagt et erstatningsansvar. Forsikringssummen er 1 mio. kr. og opefter – og så er der ingen selvrisiko.

Hvad dækker bestyrelses­ansvars­forsikringen?Mere om bestyrelsesansvars­forsikring

Uanset om du er bestyrelsesmedlem i en forening eller medlem af bestyrelsen eller direktionen i en virksomhed, kan du blive gjort personlig erstatningsansvarlig i forbindelse med økonomiske beslutninger. Det gælder fx, hvis beslutningerne fører til tab for foreningen, kreditorer, aktionærer, eller hvis virksomheden går konkurs.

At være personlig erstatningsansvarlig betyder, at du hæfter med hele din private formue, hvis der sker en fejl, som bestyrelsen er ansvarlig for. Er du bestyrelsesmedlem i en forening, gør det ingen forskel, at arbejdet er frivilligt og ulønnet – du hæfter stadig.

Vilkår

Alle detaljer står i vilkårene

Siden her handler om den nyeste udgave af forsikringen. Det er ikke en fuldstændig beskrivelse. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan forsikringen dækker, kan du downloade de nyeste vilkår herunder. Har du allerede forsikringen? Log ind i Mit Topdanmark og se de vilkår, der gælder for dig.

Andre har også valgt