Brand

Ledninger der er gået i stykker

Brandsikring handler om vaner

Nogle gange koster brandsikring næsten ikke penge. Man kan komme rigtig langt ved at ændre på nogle få vaner.

Forleden fik vi en virksomhed til at flytte en ledning. Af og til er det nemlig så små ting, der skal til, for at brandsikre en virksomhed.

Det var på et besøg på en virksomhed i Grindsted, at vores brandspecialist faldt over en forlængerledning, der gik gennem en branddør, og som betød, at døren ikke kunne lukke helt til. Ledningen blev blot flyttet til et stik på den anden side af døren, og så var problemet løst.

Brandsikring kan nogle gange godt være en større investering, mens det andre gange bare handler om at ændre på nogle få menneskelige vaner. Fx at sørge for, at nogen går en fyraftensrundtur og sikrer sig, at branddørene er lukket.

Dyrt at miste kunder

Det, der kan blive dyrt for en virksomhed, er ikke så meget, hvis bygningen brænder. Den del vil ofte være forsikret.

Men hvis produktionen ikke kan fortsætte, så flytter kunderne deres bestillinger over til konkurrenterne, og så skal man nogle gange til at starte helt forfra med at erobre sin markedsandel. Det er en høj pris at betale.

Det er her, branddøren og ledningen kommer ind i billedet. En branddør kan ofte betyde, at det kun er dele af virksomheden, der bliver ødelagt, og så kan man måske fortsætte produktionen bare ved at flytte lidt rundt på tingene.

Fjern affaldet

En anden simpel ting, der ikke koster noget, er oprydning. Ledninger, der ligger på gulvet, bliver nemt påkørt, og en beskadiget ledning øger risikoen for kortslutninger.

Hvis der opstår en gnist, så er det ikke sikkert, at branden breder sig – med mindre det flyder med pap og andet oplag, som gør, at ilden kan få fat. Igen: Oprydning er gratis, men er meget vigtigt, hvis man vil forhindre, at en simpel kortslutning resulterer i en nedbrændt fabrik.

Gør det behageligt at ryge – udenfor

Mange virksomheder har regler om, at man ikke må ryge indenfor. Når det så regner, er det svært at håndhæve reglerne – og så er det alt sammen lige meget.

I stedet kan man indrette et udendørs areal, som er behageligt at opholde sig på uanset vejret. Så løses problemet af sig selv.