Hold skadedyrene væk fra dit landbrug

Sådan får du bugt med rotter, mus og flæskeklannere på din gård.

Rotte der kravler på gulvet

Er du også generet af mus og rotter, der gnaver dine el-kabler over? Eller bliver træværket på din gård spist af små biller? Så læs med her, når vi giver dig de vigtigste råd til, hvordan du holder skadedyrene væk, og hvad du kan gøre, hvis de først har fundet vej til dine bygninger. 


Mus og rotter er ubudne gæster

Selvom mus og rotter er forholdsvist små dyr, kan deres tilstedeværelse have store konsekvenser. Eksempelvis opstår 6-9 % af alle brande på landbrug, fordi mus og rotter gnaver i el-kablerne. Derudover kan disse dyr sprede sygdomme og bakterier til både mennesker og andre dyr - sygdomme som salmonella, E. coli og Weils, der kan give gener som opkast og diarré og i værste fald være dødelige. Det er derfor vigtigt at undgå skadedyrene på dit landbrug, før de formerer sig.


Hold mus og rotter på afstand

Du bør opstille giftdepoter uden for alle bygninger og langs hegnet ved dit landbrug for at holde mus og rotter på afstand. Mus og rotter spiser blandt andet foderrester, så det er en god idé også at feje foderspild væk fra de haller, hvor dine dyr befinder sig. 


Er dit træværk også plaget af biller?

Mange minkfarme og landbrug er plaget af små biller ved navn flæskeklannere, som er cirka en centimeter lange. De små flæskeklannere angriber trækonstruktionerne og ødelægger træværket. Hvis du opdager, at dit landbrug er angrebet af flæskeklannere, anbefaler vi, at du får hjælp fra et firma med speciale i skadedyrsbekæmpelse. 


Med et skadedyrsabonnement er du sikret hjælp

Mange virksomheder tilbyder et skadedyrsabonnement, som inkluderer opfyldning af giftdepoterne og akut hjælp ved rotte- eller museangreb. Vi anbefaler, at abonnementet bør indeholde mindst fire årlige besøg og frit tilkald ved angreb af skadedyr. 


Er du ordentligt dækket i tilfælde af skadedyrsangreb?

Den forsikring du bør have afhænger af, hvilket slags landbrug du har.

Har du et almindeligt landbrug, kan du læse mere om vores landbrugsforsikring.
 

Er du allerede kunde hos os, kan du tjekke alle dine forsikringer på Mit Topdanmark. Du kan også få hjælp af din assurandør eller kontakte Topdanmark Landbrug direkte på telefon 44 74 71 12 eller pr. mail på landbrug@topdanmark.dk.