Ved at fortsætte accepterer du cookies (inkl. tredjepart), som vi bruger til statistik og markedsføring - læs mere.
×

Skadesforsikringsafgift

Staten pålægger os at opkræve skadesforsikringsafgift på 1,1 % af prisen

Skadesforsikringsafgiften fastsættes af og betales til staten. 

Kun få pensionsprodukter skal du betale skadesforsikringsafgift af. De vigtigste er:

  • Sundhedsforsikring
  • Behandlingssikring
  • Hospitalssikring
  • Arbejdsløshedsforsikringer
  • Invalidesum
  • Forsikring ved visse kritiske sygdomme
  • Forsikring ved tab af erhvervsevne, når den er etableret uden fradragsret
  • Krisehjælp

Du kan se på din opkrævning eller på din årlige meddelelse, om du betaler skadesforsikringsafgift af din forsikring.

Gebyrer

Som pensionsselskab opkræver vi enkelte transaktionsbestemte gebyrer. Her følger en oversigt over vores gældende gebyrer.

Gebyr Uddybning Sats
Gebyr: Pension med gennemsnitsrente, alle former for Profilpension og Link Pension samt Livsforsikring med løbende udbetaling Gebyr. Gælder ikke for pension med gennemsnitsrente via arbejdsgiver/firma. 61kr.
Indbetalingsfri aftale - gebyr: Pension med gennemsnitsrente samt alle former for Profilpension og Link Pension Ønsker du at stoppe indbetalingerne til din pensionsopsparing og dermed ændre den til en såkaldt 'indbetalingsfri aftale', betaler du et gebyr, indtil du bliver pensionereret.  61kr.
Indbetalingsfri aftale - gebyr på indbetalingsfri aftale: Pension med gennemsnitsrente samt alle former for Profilpension og Link Pension Ønsker du at stoppe indbetalingerne til din pensionsopsparing og dermed ændre den til en såkaldt 'indbetalingsfri aftale', betaler du et engangs gebyr på indbetalingsfri aftale for omskrivning til indbetalingsfri aftale. 650kr.
Indskud - gebyr: Ved indskud under 11.716 kr. for Pension med gennemsnitsrente  Opretter du en pension med gennemsnitsrente uden løbende indbetaling, men med et indskud – en engangsindbetaling - på under 11.716 kr., betaler du et gebyr i forbindelse med dit indskud.  1.780kr.
Mortifikationsgebyr På en række ældre ikke fradragsberettigede pensionsopsparinger har Topdanmark udstedt policer. Da en police er et værdipapir, er den, der er i besiddelse af policen, eneberettiget til at modtage udbetalinger i henhold til policen. Forsvinder en police, efterlyser Topdanmark policen i Statstidende for derved at sikre, at udbetaling sker til den rette person. Du betaler et ekspeditionsgebyr til Topdanmark samt det, det koster at få policen efterlyst. 400kr.
Rykkergebyr Indbetaler du ikke rettidigt til din pensionsparing, sender vi et rykkergebyr 100kr.
Gebyr for udbetaling før tid Ønsker du at få udbetalt din pensionsopsparing før tid, betaler du et ekspeditionsgebyr.   1.874kr.
Ekstra gebyr for indskudsbetalt Pension med gennemsnitsrente, oprettet uden fradragsret (pensionsbeskatningslovens § 53 A) Ønsker du at få udbetalt din pension med gennemsnitsrente mindre end 5 år efter oprettelsen, skal du, udover det almindelige ekspeditionsgebyr, betale et ekstra gebyr.  1,25 % af det beløb der ønskes udbetalt.
Udbetalingsgebyr - Pension med gennemsnitsrente samt alle former for Profilpension og Link Pension Du betaler et månedligt gebyr af udbetalinger fra din pensionsopsparing.

61kr.

Overførselsgebyr (§41)  Ønsker du at overføre din pensionsopsparing til et andet pensionsselskab eller bank, betaler du et ekspeditionsgebyr. 1.874 kr.

Ovennævnte gebyrer og afgifter er gældende pr. 1. januar 2020.

Mit Topdanmark er dit Topdanmark

I Mit Topdanmark kan du følge med i dit pensionsafkast, omlægge investeringer, få overblik over dine forsikringer, anmelde skader, se status på skader – og meget andet.
 

Log ind med NemID

Gør som over 330.000 andre: Tilmeld dig vores beskeder

Gå ikke glip af vigtigt nyt om din pension og forsikringer. Tilmeld dig vores beskeder på din profilside i Mit Topdanmark. Så holder vi dig opdateret – lige hvor det passer dig.

 

Log ind og tilmeld dig