Forsikring – hvad og hvorfor

Her på siden kan du læse lidt om, hvad en forsikring er, og hvorfor det er en god idé at have en forsikring.

Hvad er en forsikring, og hvad skal du med den?

En forsikring er til for at hjælpe dig, hvis der sker noget. Den kan ikke forhindre uheld, men den kan hjælpe dig, når uheldet er sket. Det kan den gøre på flere måder: Dels kan den hjælpe dig med at betale for ting, der er gået i stykker eller blevet stjålet, og dels kan dit forsikringsselskab give dig råd og vejledning – fx hvis du har haft indbrud, og du ikke ved, hvad du skal gøre.

Du kan købe forsikringer til cykler, mobiltelefoner, biler, hunde og alt muligt andet. Nogle forsikringer skal du have, fordi det står i loven. Har du fx en knallert, skal du have en forsikring, der beskytter andre, hvis du kører ind i dem. Andre forsikringer er bare rigtig gode at have, så du ikke selv står med hele regningen, hvis der sker noget. 

Hvis du vil købe en forsikring til din cykel og dine ting, er det en indboforsikring, du har brug for. ”Indbo” er et andet ord for ”ting”. Man kan sige, at en indboforsikring dækker alle de ting, der ville falde ud, hvis du vendte dit hjem på hovedet – også cykler, barnevogne og andre ting, der måske står udenfor. Forsikringen dækker i en lang række situationer, fx ved brand, tyveri, indbrud og vandskade.

En indboforsikring dækker ikke kun dine egne ting. Den beskytter også andre, hvis du er skyld i, at de kommer til skade, eller at deres ting går i stykker – fx hvis du låner en telefon og kommer til at ødelægge den.

Når du fylder 18 år, er det ikke længere gratis at gå til tandlæge. Hvis du falder og slår et stykke af din fortand, skal du derfor selv betale tandlægeregningen. Her kan en ulykkesforsikring hjælpe. Som navnet siger, hjælper den dig, hvis du kommer ud for en ulykke. Ud over dine tænder dækker den bl.a. også, hvis du har briller, og de går i stykker i en ulykke.

Når du ringer til os, kommer du til at tale med en af vores medarbejdere. Han eller hun kan både svare på dine spørgsmål og hjælpe dig, hvis du vil købe en forsikring.

Vi snakker med rigtig mange mennesker med rigtig mange spørgsmål hver eneste dag. Hos os er der ingen dumme spørgsmål. Det vigtigste er, at du får den hjælp, du har brug for.

Prisen på en forsikring afhænger af, hvad det er for en forsikring, du har brug for. Hvis du er under 28 år, har vi nogle forsikringer, som ikke koster meget mere om måneden end en stor pizza og en cola.

Normalt betaler du en forsikring for ét år ad gangen. På de fleste af vores forsikringer har du dog mulighed for at dele betalingen op, så du betaler en mindre bid hver måned.

Prisen på en forsikring afhænger af, hvad det er for en forsikring, du har brug for. Hvis du er under 28 år, har vi nogle forsikringer, som ikke koster meget mere om måneden end en stor pizza og en cola.

Normalt betaler du en forsikring for ét år ad gangen. På de fleste af vores forsikringer har du dog mulighed for at dele betalingen op, så du betaler en mindre bid hver måned.

Når du ringer, spørger vi, hvad du vil købe en forsikring til, altså hvad forsikringen skal dække. Vil du købe en forsikring til dine ting, spørger vi bl.a., hvor du bor, og hvor meget dine ting tilsammen er værd. Vi vil også gerne vide, om du har en forsikring i forvejen, og om den nogensinde har hjulpet dig med at betale for noget.

Hvis du vil købe en forsikring, skal vi bruge nogle flere oplysninger om dig – bl.a.:

  • Dit CPR-nummer
  • Dit fulde navn
  • Din adresse
  • Dit telefonnummer
  • Din e-mailadresse

Nej, du behøver ikke købe en forsikring, når du ringer til os. Du kan også ringe til os, hvis du har spørgsmål, eller hvis du vil høre, hvad en forsikring koster.

Ring endelig til os

Vi glæder os til at snakke med dig.

Ring til os på 70 13 79 13.

Åbningstider på telefonen

Mandag-torsdag kl. 8-18
Fredag kl. 9-17
Weekend/helligdage: lukket

 

Et samarbejde

Tekst og video på denne side er udarbejdet af Topdanmark i samarbejde med LOS - interesseorganisationen for private opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud i Danmark.