Er dine minkhaller sikret mod storm og sne?

Sådan beskytter du minkhallerne og forlænger deres levetid

Storm og snetryk kan medføre omfattende skader på minkhaller – og særligt ældre minkhaller. Det betyder ofte både økonomiske og driftsmæssige konsekvenser for farmen. Faktisk er skader efter storm og snetryk skyld i over halvdelen af alle erstatninger på pelsdyrsforsikringer. Ved at eftersikre spær med jernprofiler eller trælægter kan du forlænge hallernes levetid med op til 15 år.  


Sådan sikrer du dine minkhaller

Det er vigtigt, at du jævnligt vedligeholder og forstærker dine haller – særligt hvis det er ældre haller, som dermed kan være mere sårbare. Du kan forstærke dine haller ved selv at sætte forstærkningsbeslag eller jernprofiler på udsatte steder i konstruktionen. Du kan dog også få en professionel til at lave spærsikringer – prisen for en hal med 30 fag og 2 rækker er cirka 20-25.000 kroner. 


Forebyggelse er vejen frem

Det er altid en god idé at forebygge skader på din farm. Hvis du på forhånd ved, at et stormvejr er på vej, kan du fjerne løse genstande på området. På den måde undgår du, at de blæser ind i bygningerne og gør skade.

 

Fjern sne fra dit tag

Hvis der er faldet meget sne på tagene af dine minkhaller, er det vigtigt, at du får det fjernet hurtigst muligt for at undgå sammenstyrtning af taget. Desuden skal du være særligt opmærksom på, hvis temperaturen svinger mellem frost og tøvejr. Så stiger sneens vægt, og du risikerer, at taget ikke længere kan bære og styrter sammen. Du kan kontakte en lokal entreprenør eller maskinstation, hvis du ikke selv kan fjerne sneen på forsvarlig vis. Det er derudover vigtigt at tømme gyllerenderne jævnligt, så de ikke fryser til og lægger yderligere vægt på bygningen. 


Er du ordentligt dækket i tilfælde af storm og snetryk? 

Med vores forsikring til pelsdyravlere er du dækket mod en rækker skader – også skader som følge af storm og snetryk. Du kan få forsikringen tilpasset dine behov, så du altid er dækket korrekt.
Læs mere om vores forsikring til pelsdyravlere

Er du allerede kunde hos os, kan du tjekke alle dine forsikringer på Mit Topdanmark. Du kan også få hjælp af din assurandør eller kontakte Topdanmark Landbrug direkte på telefon 44 74 71 12 eller pr. mail på landbrug@topdanmark.dk.
 

Få flere gode råd