Pas på dine levende mink

Sådan undgår du, at dine levende mink stjæles eller slippes løs

Hvis du bliver udsat for hærværk og tyveri af dine levende mink, kan det have store konsekvenser for både økonomien og driften på din farm. Med udvendig tyverisikring af din minkfarm mindsker du risikoen for, at dine mink stjæles eller slippes løs. Behovene på hver enkel minkfarm er forskellige, så det er vigtigt, at du vælger den rette løsning til netop din farm. 


Den bedste sikring mod indbrud og hærværk

Vi anbefaler, at du har udvendig alarmovervågning for at sikre mod tyveri og hærværk. Der findes forskellige typer af overvågning som fx bevægelsessensorer og videoovervågning. For at du er bedst muligt sikret, er det en god idé at kombinere forskellige typer overvågning. 


Få en automatisk indbrudsalarm

Det kan være en rigtig god ide at installere et AIA-anlæg (Automatisk indbrudsalarm). Dette anlæg registrerer indbrud i bygningerne og sikrer, at der gives besked til en vagtcentral. Få en godkendt installatør til at installere dit AIA-anlæg. 

Derudover kan det være en god arbejdsrutine, at du og dine medarbejdere har faste aftaler om at låse af hver dag. På den måde sikrer I, at der ikke er ulåste døre eller porte, når I ikke opholder jer på farmen.  


Hold øje med ubudne gæster

Udover den udvendige tyverisikring anbefaler vi, at du generelt holder øje med, hvem der kommer på din gård. Dette gør ikke blot risikoen for tyveri mindre, men minimerer også risikoen for, at dine mink bliver smittede med sygdomme som fx infektionsvirussen plasmacytose. 


Er du ordentligt dækket i tilfælde af tyveri og hærværk? 

Med vores forsikring til pelsdyravlere er du dækket mod en rækker skader – og også skader som følge af indbrud og hærværk. Du kan få forsikringen tilpasset dine behov, så du altid er dækket korrekt.
Læs mere om vores forsikring til pelsdyravlere

Er du allerede kunde hos os, kan du tjekke alle dine forsikringer på Mit Topdanmark. Du kan også få hjælp af din assurandør eller kontakte Topdanmark Landbrug direkte på telefon 44 74 71 12 eller pr. mail på landbrug@topdanmark.dk.
 

 

Få flere gode råd