Ved at fortsætte accepterer du cookies (inkl. tredjepart), som vi bruger til statistik og markedsføring - læs mere.
×

Sådan vælger du rejseforsikring

Derfor har du brug for den, og sådan vælger du den rigtige

Her har vi samlet nogle af de mest hyppige spørgsmål, vi får fra vores kunder om rejseforsikring. Så er det lettere for dig at vælge den rigtige.

Køb rejseforsikring

Hvad dækker en rejseforsikring?

Når du rejser ud i verden, er det en god idé at være dækket af en rejseforsikring. Med en rejseforsikring kan du spare dig selv for unødige bekymringer og undgå, at din rejse bliver en uventet dyr fornøjelse.

Fem praktiske ting, en rejseforsikring dækker

  • Behandling, hvis du bliver syg eller kommer til skade i udlandet
  • Adgang til en dansktalende alarmcentral, som kan hjælpe med at finde et behandlingssted
  • Sygeledsagere og personer, der bliver tilkaldt fra Danmark
  • Din billet, hvis du uforskyldt kommer for sent til flyet
  • Hjemrejse, hvis en i din nærmeste familie bliver alvorligt syg

Behøver jeg en rejseforsikring, når jeg har det blå kort?

Det blå kort (EU-sygesikringskortet) dækker i EU, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Kortet giver dig ret til den samme behandling som borgerne i det land, du rejser i. I mange lande – fx Tyskland og Frankrig – er læge- og hospitalsbehandling ikke gratis, så der skal du selv betale. Det dækker det blå kort ikke. Kortet dækker heller ikke hjemtransport, ødelagt ferie og en lang række andre ting, som en rejseforsikring dækker. 

Skal jeg købe rejseforsikring via MasterCard?

Der er stor forskel på de rejseforsikringer, der er tilknyttet bankernes MasterCard. Som standard indeholder de fleste kort en meget begrænset dækning, hvis du overhovedet får en rejseforsikring med. Så kan det bedre betale sig at købe en separat rejseforsikring i stedet for at skulle opgradere til fx et guld- eller platinkort.

Med en rejseforsikring hos os er hele din familie desuden dækket – også når børnene rejser alene, eller I først mødes på feriedestinationen. I behøver altså ikke rejse sammen eller bestille rejsen på samme kort.

Hvilke rejseforsikringer kan jeg vælge mellem?

Hos os kan du vælge mellem tre rejseforsikringer: almindelig rejseforsikring, enkeltrejseforsikring og rejseforsikring til unge. 

De fleste vælger vores almindelige rejseforsikring. Den dækker et ubegrænset antal rejser om året i op til 60 dage ad gangen. Skal du være væk længere end 60 dage, skal du i stedet vælge enkeltrejseforsikringen – enten som enkeltstående forsikring eller som supplement til din almindelige rejseforsikring.

Læs om rejseforsikring

Læs om enkeltrejseforsikring

 

Er du under 28 år?

Vores rejseforsikring til unge er en særlig rejseforsikring til unge under 28 år, der skal på udveksling, studieophold eller backpackerrejse i udlandet. Den dækker stort set det samme som en almindelig rejseforsikring – bare til en SU-venlig pris. Og i modsætning til de to andre rejseforsikringer må du gerne arbejde under rejsen. 

Læs om rejseforsikring til unge

Hvordan får jeg den helt rigtige dækning?

Rejser du i Europa eller hele verden?

Når du køber rejseforsikring hos os, vælger du, om du vil være dækket i hele verden. Som standard er du sikret i hele det geografiske Europa - herunder hele Tyrkiet, Kanarieøerne, Grønland og Rusland indtil Uralbjergene. Med verdensdækningen gælder din rejseforsikring overalt på kloden – også i Europa.

Står du på ski eller snowboard?

Ca. 400.000 danskere tager hvert år på skiferie. Er du en af dem, så husk at tilvælge skisportsdækning på din rejseforsikring. Som standard dækker din rejseforsikring nemlig ikke på skiferier. Uden dækning af skisport hænger du selv på udgifterne. Et brækket ben alene kan koste helt op til 20.000 kr. at få behandlet i udlandet. Hertil kommer ambulance og evt. hjemtransport til Danmark, som tilsammen kan løbe op i mere end 100.000 kr.

Log ind for at tilføje dækning

Vil du være dækket, hvis du må afbestille?

Mens rejseforsikringen dækker dig under rejsen, dækker afbestillingsforsikringen dig i perioden før rejsen. Jo tidligere du køber forsikringen, jo bedre er du derfor dækket. Afbestillingsforsikringen dækker en lang række tilfælde – bl.a. hvis du pludselig bliver alvorligt syg, gravid, skilt eller fyret fra dit arbejde. Så bestemmer du selv, om du vil bruge pengene til at booke rejsen på et senere tidspunkt.

Log ind for at tilføje dækning

Få flere gode råd