Topdanmark beklager fejlagtige afslag til gravide

Topdanmark har, på linje med resten af branchen, gennem en årrække ikke været tilstrækkelig opmærksom på særlovgivningen på ligebehandlingsområdet inden for forsikring. Det betyder, at vi uberettiget kan have givet afslag til behandling inden for sundhedsforsikringen til nogle gravide kvinder med graviditetsrelaterede skader/lidelser, som typisk kræver fysioterapi og kiropraktik.  

Topdanmark er blevet opmærksom på situationen, fordi emnet på tværs af selskaber er taget op i brancheforeningen Forsikring & Pension. På den baggrund  er der lavet en ny ligebehandlingsvejledning for branchen, som Topdanmark har tilpasset sig. I forlængelse af det har vi ændret betingelserne for alle med en sundhedsforsikring med øjeblikkelig virkning, ligesom vi har ændret den konkrete praksis.


Berørt? Så kontakt os 

Vi beklager, at nogle kunder kan være blevet afvist uberettiget. Vi vil bede kunder, der har – eller mener de har - fået afslag fra deres sundhedsforsikring pga. en graviditetsrelateret skade/lidelse om at kontakte os hurtigst muligt, så vi kan genvurdere sagen. 


Sådan gør du

Hvis du er eller har været gravid, har en sundhedsforsikring i Topdanmark og mener, at du uberettiget har fået afslag på behandling, kan du skrive til sundhedscenter@topdanmark.dk eller ringe til vores sundhedscenter på 44 74 70 03, som vil hjælpe dig hurtigst muligt. 

Hvis vi omgør dit afslag, vil vi bede dig om dokumentation for udgifter til behandlingen og refundere dette hurtigst muligt inden for rammerne af prisen på en normal behandling.  

Vi beklager ulejligheden og de gener, afslagene har betydet for vores kunder.