Ved at fortsætte accepterer du cookies (inkl. tredjepart), som vi bruger til statistik og markedsføring - læs mere.
×

Top-5 spørgsmål om pension

Du kan se størrelsen på din opsparing i Topdanmark ved at logge ind i Mit Topdanmark.

Log ind i Mit Topdanmark

Har du også opsparinger i andre selskaber, kan du logge på Pensionsinfo og få et samlet overblik.

Log ind i Pensionsinfo.dk

Du hører automatisk fra os 1-2 måneder, før din pensionsordning ophører. 

Her skriver vi til dig med oplysninger om udbetalingens størrelse og om hvad du skal gøre, hvis du ønsker udbetaling. Hvis du ønsker at udskyde din udbetaling, er det ofte muligt i et eller flere år. 

Ønsker du udbetaling på et andet tidspunkt, kan du ringe os på 44 74 44 44 eller skrive til liv@topdanmark.dk

Vær opmærksom på, at udbetaling før din lovmæssige pensionsalder medfører forhøjet statsafgift/skat, medmindre udbetaling sker på grund af livstruende sygdom eller førtidspension.

Hvis der er indsat en begunstigelse på ordningen, sker udbetalingen til den/de begunstigede personer. Er der ikke indsat en begunstiget, sker udbetaling til dit dødsbo. Du kan se din begunstigelse ved at logge ind i Mit Topdanmark eller i din seneste forsikringsmeddelelse/dækningsoversigt.

Log ind i Mit Topdanmark

I Mit Topdanmark kan du se en oversigt over alle dine forsikringer - både dem, du har som en del af din pensionsordning, og dem du evt. selv har oprettet. 

Log ind i Mit Topdanmark

Hvis du indbetaler til en privat fradragsberettiget pensionsordning, indberetter vi indbetalingen til Skat i januar måned året efter indbetalingen er foretaget. Indbetalinger, som er fradragsberettigede, fremgår af din årsopgørelse under afsnittet "Fradrag i personlig indkomst". Indbetaling til ratepension og ophørende pension finder du i rubrik 21. Indbetaling til livsvarig pension og/eller forsikring ved tab af erhvervsevne finder du i rubrik 24.

Hvis du har en pensionsordning via din arbejdsgiver, hvor indbetalingen sker via din løn, fremgår indbetalingen ikke af din årsopgørelse. Du kan se, hvad der er indbetalt til pension på dine lønsedler, da beløbet er fratrukket din løn, før der beregnes skat. I din skattemappe under ”Skatteoplysninger” kan du også se, hvad din arbejdsgiver har indbetalt til pension (rubrik 11).

Læs vores gode råd

Hvem skal have pengene fra din pension, når du dør?

Hvert år dør ca. 8.500 danskere, inden de når pensionsalderen. Har du taget stilling til, hvem der i givet fald skal have udbetalingen fra din pensionsordning?

Efterløn og pensionsalder

Både efterløns- og pensionsalderen er stigende - har du styr på, hvornår du kan gå på pension? Og om du har mulighed for at gå på efterløn? 

Når du nærmer dig pensionen

Når du bliver ældre og er på vej ud af arbejdsmarkedet, skal du tage stilling til en række praktiske ting. Her får du overblik over noget af det vigtigste.

Fandt du ikke svaret?

Du er altid velkommen til at kontakte os.