Hvid terrier som ligger og hygger sig

To kejsersnit blev en hundedyr oplevelse

For Marna Petersen fra Haderslev ventede der et par ubehagelige oplevelser, da hendes to drægtige norwich-terriere skulle føde med bare én uges mellemrum.

Den ene af hundene, Jennie, gik i fødsel, men efter to dage var der endnu ikke sket noget. Derfor kørte Marna Petersen og hendes mand til dyrlægen, som kunne konstatere, at to af de i alt fem hvalpe inde i maven var døde.

”Når det sker, kan hunden ikke selv føde hvalpene. Derfor blev det straks besluttet, at hun skulle have kejsersnit,” siger Marna Petersen i dag.

Regningen lød på 10.000 kroner. Heldigvis havde Marna købt en sygeforsikring.

”Forsikringen dækkede størstedelen af regningen, hvilket jeg er utrolig glad for,” siger hun.

En skade kommer sjældent alene

En uge efter var den gal igen. Den anden drægtige hund, Mille, blev også tjekket hos dyrlægen. Det viste sig, at hvalpen var meget større, end den lille hund kunne klare, så også Mille fik foretaget kejsersnit. Igen lød regningen på 10.000 kroner, som forsikringen dækkede en stor del af.

”Det var mildest talt et par kaotiske uger. Men både hvalpe og mødre har det godt i dag,” siger Marna Petersen.

”Jeg har haft norwich-terriere de sidste tyve år. For et par år siden købte jeg en sygeforsikring til mine hunde, og det er jeg virkelig glad for i dag,” siger hun.

Vi får jævnligt anmeldelser fra kunder, hvis hunde har haft behov for kejsersnit.

”Det er en af de rigtig dyre skader. I Marna Petersens tilfælde løb det op i 10.000 kroner, men vi har også kunder, som har været ved vagtdyrlægen og er endt med endnu højere regninger,” siger Kirsten Bodelsen fra Topdanmark Dyreforsikring.