Hvid terrier som ligger og hygger sig

Simbas uheldige møde med skrubtudsen

En skrubtudse kan være en fristende mundfuld, når den hopper rundt lige foran snuden. Det var det også for Simba, en tibetansk terrier på ni måneder. Men for de fleste hunde – også Simba – bider man nok kun i én i løbet af et hundeliv.

”Jeg lukkede Simba ud i haven en aften ved 11-tiden. Da han kom tilbage, havde han slim i hele munden. Jeg vidste ikke, hvad der var sket, men det så ud, som om han var ved at blive kvalt,” fortæller Simbas ejer, Martha Wickens.

Martha fik straks fat i noget papir og tørrede og skyllede munden på Simba. Da slimen var fjernet, gik hun ud i haven og fandt en gennemgnasket skrubtudse omme bag en potteplante. Simba var snart ovenpå igen, så Martha tænkte ikke mere over det.

Sygeforsikringen var godt givet ud

Nogle dage senere blev Martha dog bekymret, da Simba blev ved med at slikke sig om munden.

Hun optog en video af slikkeriet og tog Simba med til dyrlægen, som mente, det skyldtes ”tudseforgiftning”. Det blev bekræftet af en blodprøve. Simba fik derfor penicillin og smertestillende med hjem, og 14 dage efter var han rask.

Heldigvis havde Simba en sygeforsikring hos Topdanmark, som dækkede ca. 3.000 kr. af dyrlægeudgifterne.

”Jeg vidste fra start, at jeg skulle have en sygeforsikring. Tibetanske terriere er normalt en sund hunderace, men jeg er pensionist, så pengene er godt givet ud. Jeg håber dog ikke, jeg får brug for jer igen,” griner Martha Wickens.

Tudseforgiftning er sjældent alvorligt 

Hos Topdanmark får vi jævnligt anmeldelser om tudseforgiftning hos hunde, men der er sjældent tale om alvorlige tilfælde.

”Det er normalt ikke farligt, men det kan være ret generende for hunden. Fjern eventuelle rester af tudsen i hundens mundhule, vask snuden, og giv den rigeligt at drikke. Hvis hunden bliver dårlig eller virker forvirret, bør du kontakte en dyrlæge,” siger Kirsten Bodelsen fra Topdanmark Dyreforsikring.