Dyrlæge i hvid kittel med stetoskop behandler kat

Luk katten ind, når det er koldt udenfor

Vinteren og det kolde vejr er ved at melde sin ankomst. Kulden betyder, at katteejere skal være ekstra opmærksomme på deres firbenede venner.

De fleste udekatte foretrækker at kunne komme udenfor, uanset hvor koldt det er. I vintermånederne skal de dog have mulighed for at komme ind og varme sig med jævne mellemrum. Ellers risikerer de at blive forkomne eller direkte at få forfrysninger i poter, ører og haletip.

Giv katten et varmt sted at være

Hvis du ikke har en kattelem, skal katten have et andet sted at søge ly og varme. En kurv eller flamingokasse foret med avispapir og tæpper kan være en god løsning. Sørg for, at den står i læ, fx i en garage.

Vi råder også til, at du i de mørke vintermåneder giver katten et refleksbånd på, så den bliver set på de mørke veje. Det skal være et halsbånd, som katten let kan komme fri af, hvis det sætter sig fast i en gren eller lignende.

Hvad gør du, hvis katten får en forfrysning?

En forfrysning er en beskadigelse af vævet, som kan opstå, hvis katten er udenfor i vejr med temperaturer under frysepunktet. Når det samtidig blæser, er risikoen større.

Har din kat fået en forfrysning, er det vigtigt, at du ikke gnider det beskadigede område. Varm i stedet katten med et tæppe, og kontakt din dyrlæge.