Topdanmarks generelle anbefaling til pensionskunder i forbindelse med Ukraine-situationen

Pension er en langsigtet opsparing

Når en kunde tegner en pension, får kunden fastsat en risikoprofil, der passer til den enkelte. Risikoprofilen afhænger af økonomiske og personlige forhold, der som udgangspunkt ikke bør være forandret af den aktuelle konflikt mellem Ukraine og Rusland.

”Det er en alvorlig situation i Ukraine, som allerede har givet noget turbulens på de finansielle markeder. Det er dog værd at huske på, at pension er en langsigtet opsparing, og ved turbulens er det som regel det bedste at have is i maven og være tro mod sin strategi,” siger Vivian Byrholt, koncerndirektør for Topdanmark Liv & Pension.


Tvivl og risiko, hvordan skal jeg forholde mig? 

Hvis man som kunde er i tvivl om, hvorvidt den fastsatte risikoprofil er korrekt, er der med vores investeringsguide, mulighed for at få den kontrolleret. Hvis man sparer op i Profilpension, Mix eller Formålspension og risikoprofilen passer, vil der som udgangspunkt ikke være behov for at gøre noget.

Såfremt man har valgt en såkaldt Link-pension, hvor man selv har ønsket at stå for investeringen af sine pensionspenge, bør man forholde sig til, om fondssammensætningen stadig er hensigtsmæssig.
 

Har Topdanmark Livsforsikring investeringer i Rusland?

Topdanmark har hverken direkte investeringer i Rusland eller Ukraine, eller positioner i selskaber, der er blevet sanktioneret som følge af den russiske indtrængen i Ukraine.